Uitgaan

El Arenal staat bekend om haar vele uitgaansgelegenheden. Op het eiland Mallorca kun je dan ook het best uitgaan in El Arenal. Aan de boulevard en in het centrum kom je niet tekort aan barretjes, en discotheken.
Uiteraard kunt u ook aan het strand en op de boulevard genieten van tientallen terrasjes, waar je heerlijk in de zon van je drankje kunt genieten.

Winkelen
Ook biedt El Arenal een leuk centrum waar je prima kunt winkelen. Zo zijn er veel goedkope merkkledingwinkels waar je je kledingkast goed mee kan vullen. Ook zijn er ook veel leuke souvenir-en cadeauwinkeltjes te vinden, leuk om iets mee te nemen naar het thuisfront.

Restaurants
De Spaanse Keuken hoef je niet te missen El Arenal. Er zijn in Arenal en Mallorca veel authentieke spaanse restaurants te vinden, waar je heerlijk kunt eten. De Spaanse Keuken staat onder andere bekend om de tapas, een eetlustverhogende hapje die je als tussendoortje kan eten, en je nog meer trek van krijgt. Tapas wordt vaak gegeten met een alcoholistisch drankje erbij.

Ook vis is zeer populair in Spanje. In ieder restaurant in El Arenal zul je vis op de kaart terug vinden. Specialiteiten zijn gefrituurde inktvisringetjes, tonijn, kabeljauw en zeeduivel.
Voor vleesliefhebbers is er ook genoeg keuze: rund, lam, varken, geit, kip, eend en konijn worden regelmatig in de gerechten verwerk. Om het plaatje compleet te maken komen ook vegetariërs goed tot hun recht, er is veelvoud te vinden met ingrediënten zoals noten, kaas en paddenstoelen.
Bekende gerechten in de Spaanse keuken zijn: Tapas, Gazpacho, Paëlla en Iberische ham.

Bij het eten wordt meestal een alcohol bevattend drankje gedronken, voornamelijk wijn. De bekendste Spaanse wijnen zijn misschien wel Sherry en Rioja.